7 druhov zeleniny, ktoré zabraňujú strate videnia prirodzeným spôsobom

Konzumácia zeleniny je jedným z najdôležitejších aspektov udržiavania zdravého životného štýlu. Sú plné antioxidantov a vlastnosťami, ktoré iné potraviny nemajú. Fytochemikálie môžu znížiť zápal a zničiť karcinogény, zatiaľ čo iné podporujú DNA, zbavujú sa starých buniek a riadia rýchlosť, ktorou sa bunky množia.

 

 

 

Spotreba listovej zeleniny môže znížiť riziko vzniku glaukómu.Ak
je včas zistený glaukóm, môžete stratu videnia zrušiť alebo spomaliť. Avšak aj pri liečbe približne 10% postihnutých ľudí stratí zrak. Preto je prevencia lepšia ako liečba.

Zelená listová zelenina je vynikajúcim zdrojom dusičnanov, ktoré sa v tele prenášajú na oxid dusnatý. Oxid dusnatý pomáha expandovať a uvoľňovať krvné cievy, zlepšovať krvný obeh a znižovať krvný tlak, čo je rizikový faktor pre vznik glaukómu.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt oči a zelenina

Koľko nitrátov denne potrebujeme? 
Listová zelenina bola najlepším zdrojom dusičnanov v strave účastníkov štúdie. Tí, ktorí konzumovali listovú zeleninu, o 48% menej trpeli „paracentrálnym“ glaukómom.

Účastníci, ktorí mali vysokú spotrebu, jedli asi 1,5 dávky zelene denne, ktoré obsahujú asi 240 miligramov (mg) dusičnanov.

Hoci veľa zeleniny obsahuje dusičnany, najlepšie zdroje zahŕňajú:
zeler
reďkovky
kel
repa
zelená fazuľa
špenát
kapusta
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt oči a zelenina

Čo ešte môžete jesť, aby ste mali vynikajúci zrak? 
Okrem zeleniny existujú aj iné produkty, ktoré pomáhajú udržiavať správne videnie a chránia oči pred chorobami.

Uistite sa, že vaša strava v dostatočnom množstve obsahuje nasledujúce potraviny:
organické vaječné žĺtky
losos
čierne ríbezle

zdroj: fithacker ru

You Might Also Like