Nepečená torta s broskyňami a mascarpone krémom

Nepečená torta s broskyňami, piškótami a kyslou smotanou je veľmi obľúbenou záležitosťou v každej domácnosti. Vylepšíte krém o mascarpone, med a koňak a dostanete chutnejší krém, ktorý si obľúbite.

Potrebujeme:

800 g broskyne
500 g mascarpone
250 ml smotana na šľahanie
5 plátkov želatína
6 PL kryštaľ. cukor
4 PL med
2 PL koňak podľa vlastného výberu
2 PL citrónová šťava
170 g čokoláda
  700 až 900 g piškoty alebo sušienky
200 g šľahačka na ozdobu

Postup:

Pár broskýň odložíme nabok, aby sme mali čím ozdobiť vrch. Čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle a 3 PL si tiež odložíme nabok, aby sme ňou posypali vrch.

Ovocie rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme cukor, med, mascarpone, vyšľahanú šľahačku, napučanú želatínu (pripravíme podľa návodu na obale), koňak, citrónová šťavu. Všetko spolu poriadne premiešame a môžeme vrstviť.

Na dno tortovej formy poukladáme piškóty alebo sušienky, navrstvíme krém, posypeme strúhanou čokoládou, uložíme piškóty alebo sušienky a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.

Vrch ozdobíme ovocím a strúhanou čokoládou, ktorú sme si odložili na začiatku. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Zdroj: povar. ru

You Might Also Like