Nepečená torta s broskyňami, piškótami a kyslou smotanou je veľmi obľúbenou záležitosťou v každej domácnosti. Vylepšíte krém o mascarpone, med a koňak a dostanete chutnejší krém, ktorý si obľúbite.
Potrebujeme:
200 g šľahačka na ozdobu
Postup:
Pár broskýň odložíme nabok, aby sme mali čím ozdobiť vrch. Čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle a 3 PL si tiež odložíme nabok, aby sme ňou posypali vrch.
Ovocie rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme cukor, med, mascarpone, vyšľahanú šľahačku, napučanú želatínu (pripravíme podľa návodu na obale), koňak, citrónová šťavu. Všetko spolu poriadne premiešame a môžeme vrstviť.
Na dno tortovej formy poukladáme piškóty alebo sušienky, navrstvíme krém, posypeme strúhanou čokoládou, uložíme piškóty alebo sušienky a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.
Vrch ozdobíme ovocím a strúhanou čokoládou, ktorú sme si odložili na začiatku. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Zdroj: povar. ru