RAFFAELLO torta

Potrebujeme:

Príprava 30 min.

9 ks bielky
15 lyžíc kryštaľ. cukor
3 lyžice strúhanka
300 g kokos
1,5 l mlieko+ 3 dcl na poliatie cesta
200 g kukuričný škrob
250 g maslo
100 g kryštaľ. cukor

 Kokos na ozdobu

Postup:

  1. Vyšľaháme si sneh z 3 bielkov, 5 lyžíc Kr. cukru. Do vyšľahaného snehu pridáme 1 lyžicu strúhanky a 100 g kokosu. Navrstvíme do papierom vystlanej formy na pečenie (priemer 26 cm) a upečieme pri teplote 180 stupňov cca 10-15 minút. Takto upečieme 3 pláty cesta.
  2. Každé upečené cesto polejeme 1 dcl mlieka.
  3. 1,5 l mlieka dáme do hrnca, pridáme cukor a kukuričný škrob. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom do peny a postupne pridávame po lyžiciach uvarený puding.
  4. Môžeme vrstviť: plát cesta, krém, plát cesta, krém, plát cesta, krém a vrch posypeme kokosom. Dáme vychladiť. Dobrú chuť.

Zdroj: coolinarika

You Might Also Like