Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľný obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.
Aj napriek tomu, že sa nejedná o žiadnu gurmánsku špecialitu francúzskej kuchyne, zamilujete si to! Na prvý pohľad to môže vyzerať komplikovane na prípravu, ale uisťujeme vás, že opak je pravdou.
Potrebujeme:
500g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
250g majonézy
5 zemiakov
100g tvrdého syra
soľ
mleté korenie
koriander
Mletý cesnak (podľa chuti)
slnečnicový olej
Postup:
Rúru predhrejte na 190 stupňov. Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.
Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte. K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.
Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom. Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule a nakoniec polovicu majonézy so syrom.
Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte. Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.
Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom.ru