Ak ste jedným z tých, ktorí nemajú radi jar kvôli alergii na peľ, trávu a prach na uliciach miest, potom je tento článok pre vás. Povieme vám, ako môžete prežiť alergie, znížiť vodnatosť nosa a znížiť prejavy iných príznakov.
Zahrňte týchto 5 produktov do vašej stravy a uľahčite si život. Hlavná vec – nepresahujte dennú spotrebu!
Ako znížiť alergiu
- Brokolica
Brokolica pomáha zmierniť príznaky alergie, a to všetko vďaka vysokému obsahu vitamínu C. Je to silný antioxidant, ktorý riedi krv a podieľa sa na oxidačných procesoch. Práve tieto vlastnosti vitamínu pomáhajú zmierňovať prejavy alergie.Potrebujete len 80 mg brokolice denne, aby ste cítili úľavu. Rovnaké vlastnosti majú biela kapusta a karfiol. - Mastné ryby
Makrela, losos a sardinky obsahujú veľké množstvo omega-3 mastných kyselín. Pomáhajú chrániť bunkové membrány, ktorých zničenie je často príčinou alergií.Stačí, aby ste konzumovali 5 g omega-3 mastných kyselín denne. - Kurkuma
O kurkume je často hovorené ako o všelieku. Mimochodom, z alergiami to tiež pomáha. Žlté korenie obsahuje kurkumín, ktorý je vynikajúci antioxidant a je protizápalový.Na liečivé účely je denná dávka 1 polievková lyžica kurkumu. - Žihľava
Napriek tomu, že žihľava je neobvyklým potravinovým produktom, určite by mala byť súčasťou stravy. Môže ľahko zvládnuť príznaky sezónnych alergií. Varené čaje so žihlavou, alebo si pripravte polievky a iné jedlá. Kýchanie, nosná kongescia a slzavosť výrazne klesnú.Môžete piť odvar 3 až 4 krát denne. Uvarte 1 polievkovú lyžicu. žihľavy v 1 pohári vody. - Kyslá kapusta:
Vedci tvrdia, že v kapustnici sú látky, ktoré majú antihistamínové účinky. Zabraňujú vzniku alergických reakcií a exacerbácie bronchiálnej astmy.
Podstatná vec – pite veľa čistej vody. Nie čaj, kávu a sódu, ale len čistú vodu. Buďte zdraví!
Zdroj: sovkusom. ru