Ukázalo sa, že u moderného človeka by nemal byť problém s ochranou produktov: vložíme všetko do chladničky a viac sa o nič nemusíme strachovať… Ale, nie všetko je také ľahké ako to vyzerá.
Dr. Jevgenij Komarovsky nám povedal o tom ako správne chrániť vajcia a mliečne produkty, a tiež nám ukázal najčastejšie chyby pri používaní chladničky.
Ako správne skladovať vajcia
Zamerajte sa na to, čo sa skladuje v chladničke. Preverte každý jeden produkt. Obzvlášť venujte pozornosť vašim uskladneným vajciam!
Mlieko
Mlieko by sa malo skladovať pri teplote do 5°C. Preto ho nikdy nenechávajte na dverách – okrem toho, že je tam teplota vyššia než v ostatných častiach chladničky, ešte sa tam aj pri každom otvorení dostáva teplo z izby. Pokiaľ mlieko skladujete v chladničke vyše týždňa, môžete ho kľudne vyhodiť.
Syry
Dobre zabalené tvrdé syry sa môžu v chladničke skladovať až 3-4 týždne. Oni nie sú až také náchylné na teplotu, preto je možné ich skladovať na hocijakom vhodnom mieste.
Dokonca ak je na syre pleseň, to nevadí! Len okolo nej vyrežte kúsok asi ako marhuľa a zvyšok môžete smelo jesť.
Tvaroh
Tvaroh a ricotta by sa nemali skladovať dlhšie než týždeň. V tomto prípade tiež nie je dobré ich dávať na dvere chladničky. Najlepšie je vybrať im miesto na strednej poličke.
Jogurt
Aj keď je jogurt v originálnom obale a do konca záruky ešte zostáva veľa času, mali by ste ho skonzumovať do týždňa od vtedy čo ste ho kúpili. Skladujte ho najlepšie s tvarohom.
Vajcia
Vajíčka by ste mali skladovať v tej najchladnejšej časti chladničky, preto by ste ich nemali nechávať na dverách. Najlepšie je položiť ich priamo v originálnom obale na najchladnejšie miesto – bližšie k zadnej stene alebo na najvyššiu poličku, v závislosti od typu chladničky. Nemali by sa skladovať dlhšie ako 3 týždne.
Pokiaľ si budete dávať pozor na tieto rady, ochránite svoju rodinu pred konzumáciou skazených potravín. A nezabudnite sa s týmito malými tajomstvami podeliť aj s priateľmi, určite vám budú vďační!
zdroj: takprosto cc