Skvelá chuťovka pre návštevy a vlastne aj celkom jednoduchá netradičná večera. Vyskúšajte ich tento rok aj na Silvestra. Priatelia budú nadšení.
potrebujeme:
hrnček strúhanky
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
Lyžicu olivového oleja
1 vajce
1 kilo mletého hydinového mäsa
1/2 hrnčeka nadrobno pokrájanej papriky
1/2 hrnčeka nadrobno pokrájanej cibule
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička oregana
1 lyžička bazalky (ak používate čerstvú, tak asi 6 veľkých listov)
mozarella
Paradajková omáčka
postup:
Krok 1.
Predhrejte rúru na 200 ° C.
Krok 2.
V miske zmiešajte strúhanku, polovicu parmezánu a olivový olej. Premiešajte.
Krok 3.
Vo väčšej mise vyšľahajte vajíčko, pridajte mäso, papriku, cibuľu, cesnak, bylinky, zvyšok parmezánu, soľ a korenie. Premiešajte.
Krok 4.
Ľahko potrite formu na muffiny olejom. Do každej formičky dajte mäso, vtlačte doňho kocku mozzarelly.
Krok 5.
Syr zakryte ďalšiou mäsovou zmesou a posypte strúhankou s parmezánom. Ľahko pritlačte do mäsa, aby dobre držala.
Krok 6.
Pečte 25-30 minút, kým nie je strúhanka zlatistá a mäso upečené.
Krok 7.
Nechajte odstáť 5 minút a potom nožom košíčky vyberte. Pripravíme paradajkovú omáčku a podávame. Dobrú chuť.
zdroj: tablespoon.com