Strieborný kapor v rúre

Pečené ryby v rúre sú vždy veľmi chutné a neuveriteľne lahodné. Ale mnohí mylne veria, že pre elegantné jedlo potrebujete drahý produkt. Práve naopak: lahodný zážitok môže byť pripravený aj z kapra, ak poznáte niekoľko tajomstiev. Aby sme to všetko mohli urobiť, navrhujeme, aby ste dodržiavali osvedčený recept, aby ste svojich blízkych mohli príjemne prekvapiť.

Strieborý kapor s kyslou smotanou je ryba, ktorú budete chcieť denne jesť. Toto jedlo je tak jednoduché, že sa budete pýtať, odkiaľ pochádza táto bohatá chuť. Ale je skutočnosť, že v ňom nie je nič nadbytočné úplne jednoduché chute a ingrediencie.

Potrebujeme:

1-2 kusy kapra
150 g kyslá smotana
100 g hladká múka
1 ks cibuľa
1 polievková lyžica. soľ
na chuť zmes papriky
3 polievkové lyžice slnečnicový olej
2 polievkové lyžice. citrónová šťava
1/2 hrste kôpor
100 g zeler
1/2 hrste peržlenu

Postup:

  1. Očistíme kapra zo šupín. Dôkladne ho umyte pod tečúcou vodou. Nakrájajte na plátky.
  2. Namarinujeme rybu. Použite svoje obľúbené korenie, soľ a tiež citrónovú šťavu.
  3. Múku nasypte na  dosku. Obalíme ryby. Rozohrejte na panvici maslo. Ľahko na ňom osmažte kapra.
  4. Ošúpeme cibuľu zo šupky. Nakrájame na krúžky. Zľahka smažte na oleji.
  5. Pripravíme plech na pečenie. Namažte ho rastlinným olejom. Dajte opečenú cibuľu na dno.
  6. Na vrch cibule položíme kapra. Jemne nakrájajte zeleninu. Posypeme ňou rybou. Nalejte na ňu všetku kyslú smotanou.
  7. Nastavte teplotu na 180 ° C. Vložíme rybu do rúry na 30 minút.
  8. Zatiaľ čo sa pripravuje ryba nastrúhame syr na veľkom strúhadle. 5 minút pred úplným dopečením ryby posypte syrom a znovu vrátime do rúry. Keď syrová kôra zhnedne, vyberieme rybu.
Ak chcete rybu ešte zvýrazniť, môžete pridať cesnak a bazalky, horčica a vajce, citrónovú šťavu do kyslej smotany. Vyberte si ingrediencie podľa vlastného výberu .Tieto vianoce môžete mať kapra trochu inak, a už sa k tomuto receptu budete stále vracať. Dobrú chuť!

zdroj: sovkusom. ru

You Might Also Like