Kto miluje hríby je tu klasická chuťovka, ktorá poteší každého, je pripravená rýchlo a tak isto rýchlo sa aj skonzumuje! Ak chcete, aby celkový efekt vyzeral honosnejšie, vyberte si menšie šampiňóny rovnakej veľkosti. Hoci môžu byť o niečo drahšie, ale koniec koncov sa vám to oplatí viac, ako kupovanie hotového výrobku z obchodu.
Potrebujeme:
500 g šampiňónov
120 ml slnečnicového oleja
3 strúčiky cesnaku
10 guľôčok čierneho korenia
2 čajové lyžičky cukru
1 čajová lyžica soli
4 bobkové listy
60 ml 6% octu
Postup:
- Huby si dôkladne umyte a prípadne väčšie šampiňóny si rozrežte ešte na polovicu.
- V hrnci si zmiešajte ocot, slnečnicový olej, cukor, soľ, korenie a bobkový list.
- Pridajte do marinády huby, prelisovaný cesnak a dajte hrniec na plameň. Po zovretí povarte 5 minút.
- Odstráňte z ohňa, huby vložte do skleneného pohára a zalejte ich marinádou. Počkajte kým sa všetko vychladí a sklenenú nádobku vložte do chladničky. Po 4 hodinách je chuťovka hotová!
Áno, v tomto recepte nenastala žiadna chyba – huby sú pripravené bez pridania vody, pretože ani nie je potrebná a na chuti to neuberie.
Ukážte tento recept aj vašim priateľom!
zdroj: takprosto cc