Nechajte sa inšpirovať jednoduchým šalátom ktorý môže byť ako príloha k hlavnému jedlu, alebo rýchla večera, ktorou nič nepokazíte.
Potrebujeme:
prísady
1 plechovka červenej fazule
200 g varené hovädzie alebo roštenka (aj z polievky)
1 ks červená cibuľa
1 ks červená paprika
1/2 ks feferónka
3 strúčiky cesnak
50 g vlašské orechy
koriander
šalát
korenie, soľ
zálievka:
olivový olej
vínny ocot
Postup:
- Uvarené mäso nakrájame na drobno.
- Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, papriku na prúžky. Z feferónky odstránime semienka a nakrájame ju na drobno.
- Cesnak nasekáme alebo prelisujeme a pridáme k feferónke, cibuli a paprike. Premiešame, pridáme nakrájané mäso, fazuľu, koriander, nakrájaný šalát a nasekané oriešky.
- Šalát dôkladne premiešame, ochutíme soľou a korením, pridáme 1 lyžicu octu a 4-5 lyžíc olivového oleja.
Zdroj: Vk