Aj keď sa to možno zdá ako sci-fi, ananás si možno vypestovať aj doma. Chce to naozaj veľkú trpezlivosť, avšak odmenou vám bude ananás skvelej, absolútne neporovnateľnej chuti, než keby ste ho kúpili v supermarkete.
- Kúpte si ananás a ostrým nožom vyrežte vršok ananásu (zelenú „korunu“). Uistite sa, že ste vyrezali aj kúsok „šupky“.
- Vyrezanú korunu (zelený vŕšok) dajte do pohára s vodou. Pohár umiestnite na 3 dni na slnečné miesto (napr. Parapet alebo balkón).
- Keď uvidíte vyrastať malé korienky, zasaďte celý zelený vŕšok do veľkého kvetináča.
- Zalievajte maximálne dvakrát týždenne, najlepšie zhora do stredu koruny. Ananás bude pripravený „na žatvu“ po dvoch rokoch. Pozor, nepreháňajte to so zalievaním.
zdroj: goodshomedesign.com