Pri zlom zažívaní a trávení a v prípade, že sa počas veľkej potreby nedostatočne vyprázdňujú vaše črevá, môžete neskôr pociťovať mierne nepohodlie či dokonca bolesti alebo nadúvanie. Nevylúčené zvyšky potravy sa totiž začnú v črevách hromadiť a zahnívať. Následne sa z nich vylučujú plyny a iné toxické látky.
Nepravidelná stolica a zápcha- jej príčiny:
Pri zlom trávení sa toxíny z takto zahnívajúcej potravy opätovne vstrebávajú do krvného obehu a v tele môžu spôsobovať ďalšie problémy.
Prejavujú sa rôzne – od kožných problémov, cez únavu a vyčerpanie až po priberanie, pretože telo sa snaží škodliviny odizolovať ich uložením v tukovom tkanive.
Príčinou nedostatočného vyprázdňovania je najčastejšie nedostatok vlákniny v strave alebo nedostatočná hydratácia. Uvedené faktory potom sťažujú potrave prechod tráviacim traktom.
Niekedy sú dôvodom aj ochabnuté svaly zodpovedné za kontrakcie čriev a posúvanie stolice.
V prípade, že mávate problémy so zápchou alebo nepravidelnou stolicou, našťastie existuje niekoľko prírodných receptou, ktoré vám s tým pomôžu.
V dnešnom článku vám prezradíme jeden takýto recept. Ak teda chcete predísť nahromadeniu toxínov v tele, priberaniu a množstvu iných zdravotných problémov, potom postupujte nasledovne.
Potrebujeme:
Na prípravu nášho receptu budete potrebovať tieto suroviny:
100 gramov datlí
100 gramov sliviek
približne 0,5 litra vody
Môžete použiť čerstvé ovocie. Ak také nezoženiete, môže byť aj sušené. Týkať sa to bude prevažne datlí, ktoré v našich končinách sa dajú kúpiť prevažne iba sušené.
Postup:
1. Vložte datle a slivky do hrnca a zalejte ich vodou tak, aby boli úplne ponorené. Pri 200 gramoch ovocia to bude zhruba 0,5 litra vody, ale kľudne to môže byť aj viac alebo menej, v závislosti od typu hrnca.
2. Priveďte vodu do varu, potom stíšte plyn, na hrniec dajte pokrievku a na miernom ohni povarte zhruba 15 až 20 minút.
3. Po dovarení nechajte vychladnúť a obsah prelejte do sklenenej uzatvárateľnej nádoby.
4. Nálev potom uskladnite v chladničke. Vydržať by mal niekoľko dní.
Ak chcete, môžete si pripraviť aj väčšie množstvo nálevu klasickým zaváraním. To sa robí tak, že slivky a datle umiestnite hneď na začiatku do sklenených nádob na zaváranie, tie uzavrite a varíte vo väčšom hrnci ponorené vo vode.
Zdravšie je nepridávať do toho už žiaden cukor.
Takto zavarené a zasterilizované ovocie už potom nemusíte skladovať v chladničke, a to až do jeho otvorenia.
Užívanie
Každé ráno užite 1 až 2 polievkové lyžice nálevu a zjedzte k tomu aj po jednom ovocí. Robte to pravidelne každý deň.
Vášmu telu dodáte extra vlákninu a tiež látky, ktoré sa vylúčili do nálevu a ktoré podporujú hladší prechod potravy črevami.
Nepotrvá dlho a vaše vyprázdňovanie sa výrazne zefektívni. Zlepší sa aj vaše trávenie a odstráni nadmerná plynatosť či nadúvanie.
Kúra nemá časové obmedzenie, vykonávajte ju podľa potreby, hoc aj pravidelne.
zdroj: freshandhealthyonline.com