5 korenín, ktoré neutralizujú negatívny vplyv kofeínu

Používanie kofeínových výrobkov nie je pre niektorých ľudí veľmi žiaduce: Pre tehotné ženy,  pre ľudí so zvýšenou nervozitou a trpiacich nespavosťou. Ale ak milujete kávu a nechcete sa vzdať vášho obľúbeného nápoja, odhalíme niektoré tajomstvá o tom, ako neutralizovať účinok kávy a pre telo je to aj prospešné.

Príroda nám poskytuje rôzne produkty. Ich možné kombinácie sú schopné mať úplne opačné účinky. Medzi množstvom korenín existuje 5, ktoré dokážu neutralizovať nežiaduce účinky a urobiť z kávy náš obľúbený a výnimočný nápoj.korením

1. Čierne korenie

1-2 guličky čierneho korenia, pridaných do horúcej kávy, sú vynikajúcou antiseptickou látkou. Korenie má schopnosť čistiť tráviaci systém, stimuluje metabolické procesy, podporuje lepšie fungovanie žalúdka, pomáha odstraňovať toxíny.

kardamon
2. Kardamón

Kardamón obsahuje esenciálne oleje poskytne káve originálnu arómu a bude mať mierny upokojujúci účinok a posilní žalúdok. Pridajte kardamom do nápoja  čerstvý (v prášku).

Gvozdika

3. Klinčeky

1 hlavička klinčekov, pridaná do šálky kávy, obsahuje esenciálne oleje pridávajú chuť a pomáhajú zmierniť negatívne účinky kofeínu. Klinček má schopnosť stimulovať prietok krvi a znižovať krvný tlak.

korica

4. Škorica

Škorica v káve počas varenia môže byť pridaná celá malá tyčinka, alebo  mletá škorica. Znižuje „kyslý“ účinok kávy.

imbir5. Zázvor

Zázvor má upokojujúce vlastnosti, zmierňuje kŕče a príznaky bolesti, používa sa ako stimulant tráviaceho systému. Stačí, keď do kávy pridáme malý čerstvý kus koreňa alebo trochu prášku.

Akékoľvek zmeny v tele nemusia vyžadovať radikálne odmietnutie obvyklých produktov. Stačí poznať kombináciu konkrétnych potravín ktoré prinesú požadovaný výsledok.

zdroj: fithacker.ru

You Might Also Like