Ľudia už pred storočím ocenili úžasné prospešné vlastnosti kurkumy a tento silný produkt môže zlepšiť zdravie mnohými spôsobmi.
Má jedinečný impozantný výživový profil a podľa Dr. Ax:
„Jedna polievková lyžica (sedem gramov) mletej kurkumi obsahuje asi
23,9 kalórií
4,4 g sacharidov
0,5 g bielkovín
0,7 g tuku
1,4 g vlákniny
0,5 mg mangánu
2,8 mg železa
0,1 mg vitamín B6
170 mg draslíka
1,7 mg vitamínu C
13 mg horčíka
Týmito výživovými prvkami sa kurkuma radí na prvé miesto spolu s ich menším množstvom vitamínu E, vitamínu K, niacínu, folátu, vápnika, fosforu, zinku a medi. „
Kurkuma s vodou je jedným z najlepších spôsobov, ako využiť tento koreň a všetko, čo musíte urobiť, je pridať kurkumu do pohára s teplou vodou. Zmiešajte a vypite.
Ako pôsobí konzumácia tohto nápoja ak ju užijete každé ráno:
Zabraňuje poškodeniu pečene
Zabraňuje poškodeniu pečene a dokonca regeneruje poškodené bunky pečene. Stimuluje tvorbu prírodnej žlče a zlepšuje funkciu žlčníka.
Zachováva zdravie mozgu
Kurkuma je bohatým zdrojom antioxidantov, ako sú kurkuminoidy, ktoré zabraňujú poškodeniu mozgových buniek a neutralizujú voľné radikály.
Zmierňuje bolesť a bojuje proti zápalu
Chronický zápal je hlavnou príčinou rôznych ochorení a tento koreň účinne bojuje proti zápalu a upokojuje bolesť v tele.
Zlepšuje funkciu štítnej žľazy
Má veľkú pomoc pri liečbe autoimunitných ochorení štítnej žľazy, ako je Gravesova choroba a Hashimotova tyroiditída, znižuje hladinu cholesterolu a atrofiu štítnej žľazy.
zdroj: fithacker.ru