Cesnak s citrónom
Potom zmes cesnaku a citrónov nalejte do trojlitrovej nádoby a zalejte ich teplou vodou. Nádobu poriadne zatvorte a umiestnite ju na tmavé miesto na tri dni. Každý deň je však zmes potrebné premiešať. Po troch dňoch môžete tekutinu precediť a naliať napríklad do uzatvárateľných sklenených pohárov. Teraz ich môžete skladovať v chladničke, najviac ale na 6 až 7 dní. Potom je potrebné pripraviť si nový nápoj.
Extrakt z citrónov a cesnaku konzumujeme trikrát denne po dobu asi 40 dní. Stále asi 20 minút pred jedlom, vždy pol šálky tekutiny.
Na zvýšenie pružnosti ciev
Aj v tomto prípade je veľmi dobrým pomocníkom citrón. Vezmite 2 citróny a veľmi dôkladne ich umyte v teplej vode. Následne ich nakrájajte na menšie kúsky, spolu s kôrou. Následne citrón rozomeľte v mlynčeku na mäso alebo si pomôžte mixérom. Potom k citrónovej kaši pridajte dve polievkové lyžice medu. Dbajte ale na jeho kvalitu a použite len vysokoakostný med z obchodu alebo domáci. Citrónovú kašu s medom premiešajte a uložte ju do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Tú skladujte na tmavom mieste a každý deň si dajte 2 až 3 lyžičky pred každým jedlom. Táto kaša z citrónu a medu vám pomôže zvýšiť elasticitu ciev, ale tiež je výbornou prevenciou pred ochorením.