Chrumkavé zeleninovo-zemiakové placky

Klasické placky sa skladajú z troch zložiek – vajcia, zemiaky a soľ. Niekto pridáva aj múku, niekto ich robí bez nej. Tak či onak, také placky robíme často, a tak sa zdá, že sme sa ich už prejedli. Pokiaľ máte radi inovatívne recepty, pripravte si bieloruské placky.

Sú to klasické placky obohatené o voňavú, chrumkavú a farebnú zeleninu. Na tanieri vyzerajú úžasne a verte, že takéto zeleninovo-zemiakové dobroty budú s radosťou jesť aj Vaše deti. Sú totiž tak farebné, až máte pocit, že sú maľované.

Potrebujeme:

6 zemiakov
4-5 nožičiek zelenej cibuľky
1 červenú papriku
1 mrkva
1 vajce
4 PL múky
olej na opekanie
soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Papriku si narežte na drobné kocky, cibuľku si nakrájajte tiež na drobno. Mrkvu a zemiaky si nastrúhajte. Všetku zeleninu vložte do väčšej misy, pridajte múku, vajíčko, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Smažte na vyhriatej panvici ako  klasické placky do zlatista. Podávajte so smotanou alebo smotanovo-bylinkovým dipom.

zdroj: sovkusom. ru

You Might Also Like