Dietológovia zistili, aký produkt spôsobuje rakovinu. Čítajte, aby ste sa tomu vyhli !

Plusy a mínusy jedenie mäsa vidíme všade okolo.Objem produkcie mäsa neustále rastie, v srdciach ľudí prebúdza stále viac a viac súcitu k zvieratám.

Ľudstvo naďalej konzumuje veľa mäsa, ale stále existuje celý rad dôvodov, ktoré Vás tlačia prečo mäso nejesť alebo naopak jesť.

1

Tu je niekoľko dobrých dôvodov, ktoré Vás budú nútiť k zníženiu množstva mäsových výrobkov v strave, ak si chcete pomôcť pozorne čítajte.

2

 

Zníženie rizika vzniku rakoviny

Ukazuje sa, že mäso – bolo v určité obdobie karcinogénne. V roku 2015 WHO vykonalo niekoľko testov, ktoré ukázali, že niekoľko potravín môže spôsobiť rakovinu. Tým, že jete údené mäso, údeniny a hamburgery zvyšujete riziko rakoviny hrubého čreva o 18%. Tieto výrobky sú samozrejme chutné, ale čo sa stane s vašim telom?

3

Zníženie rizika kardiovaskulárnych ochorení

Syschemická choroba srdca je jednou z najčastejších príčin úmrtia. Prestúpenie na určité obdobie na  rastlinnú stravu je vynikajúcou prevenciou proti ochorenia kardiovaskulárneho systému.

4

 

chudnutie

Obezita je priamo spojená so spotrebou mastných mäsových výrobkov, najmä bravčového mäsa, klobásy a údenárske výrobky. Pokúste sa znížiť konzumáciu týchto mastných mäsových výrobkov, prospejete svojmu telu v mnohých ohľadoch.

5

záchrana planéty

Podľa OSN, mäsový priemysel spotrebováva asi 70% všetkej sladkej vody na planéte. Množstvo emisií skleníkových plynov v poľnohospodárstve je tiež pomerne veľké. Zníženie spotreby mäsa ľudstva môže významne ovplyvniť situáciu v oblasti klímy a znížiť spotrebu zdrojov.

6

Bude sa Vám chcieť menej spať

Väčšina vegetariánov tvrdia, že potrebujú menej spánku, že majú svieži pocit a sú plní energie. Všetko je logické, pretože rastlinné potraviny sú trávené oveľa jednoduchšie, čo eliminuje zbytočnú záťaž na tráviace ústrojenstvo.

7

rozbaľte kulinárstvo

Ovocie, zeleninu, bylinky, obilniny a orechy sú veľmi chutné! A čo je najdôležitejšie sú nesmierne zdravé.

8

 

Tým, že prestanete jesť mäso pomôže zvýšiť Vaše kulinárske obzory a objavovať nové chutné pokrmy. Samozrejme je nutné podotknúť, že ak sa rozhodnete nejesť mäso, môžete si ho občas dať alebo telu dodať potrebné bielkoviny v inej forme.

 Skúste občas nahradiť šťavnatý kus mäsa alebo údené klobásy za fazuľu, šošovicu a orechy. To je neoceniteľným prínosom pre Vaše zdravie a blaho našej planéty ako celok.
zdroj: takprosto cc

 

 

You Might Also Like