Plusy a mínusy jedenie mäsa vidíme všade okolo.Objem produkcie mäsa neustále rastie, v srdciach ľudí prebúdza stále viac a viac súcitu k zvieratám.
Ľudstvo naďalej konzumuje veľa mäsa, ale stále existuje celý rad dôvodov, ktoré Vás tlačia prečo mäso nejesť alebo naopak jesť.
Tu je niekoľko dobrých dôvodov, ktoré Vás budú nútiť k zníženiu množstva mäsových výrobkov v strave, ak si chcete pomôcť pozorne čítajte.
Zníženie rizika vzniku rakoviny
Ukazuje sa, že mäso – bolo v určité obdobie karcinogénne. V roku 2015 WHO vykonalo niekoľko testov, ktoré ukázali, že niekoľko potravín môže spôsobiť rakovinu. Tým, že jete údené mäso, údeniny a hamburgery zvyšujete riziko rakoviny hrubého čreva o 18%. Tieto výrobky sú samozrejme chutné, ale čo sa stane s vašim telom?
Zníženie rizika kardiovaskulárnych ochorení
Syschemická choroba srdca je jednou z najčastejších príčin úmrtia. Prestúpenie na určité obdobie na rastlinnú stravu je vynikajúcou prevenciou proti ochorenia kardiovaskulárneho systému.
chudnutie
Obezita je priamo spojená so spotrebou mastných mäsových výrobkov, najmä bravčového mäsa, klobásy a údenárske výrobky. Pokúste sa znížiť konzumáciu týchto mastných mäsových výrobkov, prospejete svojmu telu v mnohých ohľadoch.
záchrana planéty
Podľa OSN, mäsový priemysel spotrebováva asi 70% všetkej sladkej vody na planéte. Množstvo emisií skleníkových plynov v poľnohospodárstve je tiež pomerne veľké. Zníženie spotreby mäsa ľudstva môže významne ovplyvniť situáciu v oblasti klímy a znížiť spotrebu zdrojov.
Bude sa Vám chcieť menej spať
Väčšina vegetariánov tvrdia, že potrebujú menej spánku, že majú svieži pocit a sú plní energie. Všetko je logické, pretože rastlinné potraviny sú trávené oveľa jednoduchšie, čo eliminuje zbytočnú záťaž na tráviace ústrojenstvo.
rozbaľte kulinárstvo
Ovocie, zeleninu, bylinky, obilniny a orechy sú veľmi chutné! A čo je najdôležitejšie sú nesmierne zdravé.
Tým, že prestanete jesť mäso pomôže zvýšiť Vaše kulinárske obzory a objavovať nové chutné pokrmy. Samozrejme je nutné podotknúť, že ak sa rozhodnete nejesť mäso, môžete si ho občas dať alebo telu dodať potrebné bielkoviny v inej forme.
Skúste občas nahradiť šťavnatý kus mäsa alebo údené klobásy za fazuľu, šošovicu a orechy. To je neoceniteľným prínosom pre Vaše zdravie a blaho našej planéty ako celok.
zdroj: takprosto cc