Mandľové mlieko je absolútne fantastická záležitosť. Obsahuje málo cukrov, tukov i karbohydrátov, celkovo proste málo kalórií, žiadny cholesterol, laktózu a veľa vitamínov. Je výborné do kaší, smoothies, do kávy. Vyskúšajte a zamilujete si ho. Mlieko skladujte v chlade dva dni.
Potrebujeme:
1 hrnček mandlí
2 hrnčeky vody + na namáčanie
Volitelné: Cukor, javorový sirup, med, stévia, vanilka či esencia atď.
postup:
krok 1
Mandle namočte vo vode najlepšie aspoň cez noc, ale pokojne aj dva dni, ak to vydržíte.
krok 2
Prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať, dajte do mixéra.
krok 3
Najprv mandle „rozbite“ pár pulzmi a potom nechajte dve minúty mixovať na najvyšší výkon.
krok 4
Preceďte cez jemné sitko, najlepšie aj cez plátno a vyžmýkajte všetku tekutinu.Môžete dosladiť.
Zvyšok nevyhadzujte, môžete ho použiť do ovsených kaší, na pečenie sušienok atď. Môžete ho nechať aj usušiť alebo zmraziť pre neskoršiu potrebu.
zdroj: thekitchen. com