Rýchly a veľmi jednoduchý koláč, ktorý si môžete vďaka nášmu receptu upiecť, si veľmi obľúbite.
Vy i celá Vaša rodina. Vy hlavne kvôli tomu, že je pripravený v okamihu. Vaša rodina si ho zamiluje pre jeho makovú chuť. Koláč nie je vysušený, ale naopak vláčny.
Počas 20 minút budete mať koláč v rúre.
Potrebujeme:
– 3 hrnčeky polohrubej múky
– 2 hrnčeky cukru kryštál
– 1 hrnček maku
– 1 hrnček perlivej minerálky
– 1 hrnček vlažnej vody
– 1 hrnček oleja
– 1 prášok do pečiva
Na polevu:
– 200 g mliečnej, alebo horkej čokolády
– 50 g masla
– 4 lyžice jahodovej marmelády
– 1 hrnček teplej vody
Postup:
1) Všetky suroviny, okrem marmelády a teplej vody, zmiešame v mise. Vymiešame ručným šľahačom hladké cesto.
2) Cesto nalejeme na plech, ktorý sme si vysypali múkou, alebo vyložili papierom na pečenie. Pečieme pol hodiny pri teplote 200 stupňov.
3) Medzitým, čo sa koláč pečie, na miernom plameni začneme prehrievať marmeládu spoločne s teplou vodou. Chvíľu prevaríme. Túto marmeládovú polevu vylejeme na upečený koláč. Votrieme ju do koláča, kým je ešte teplý.
4) Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a čokoládu. Vymiešajte na hladkú a lesklú polevu. Tou potom koláč polejte. Dobrú chuť.