Obed, ktorý pohladí chuťové poháriky. S cesnakovou omáčkou, hranolkami, zemiakmi alebo ryžou, vrátane zeleniny sa bude celá rodina oblizovať až za ušami.
Potrebujeme:
2 väčšie kuracie prsia
Zemiakové cestíčko:
2 vajcia
0,5 pohára mlieka
1 pohár múky
3 štipky soli
3 štipky korenia
polovica malého zemiaka
Cesnaková omáčka:
2 – 3 strúčiky prelisovaného cesnaku alebo 3/4 lyžičky sušeného cesnaku
200 g 12% kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
1 kopcovitá lyžica majonézy
soľ, korenie,
2 štipky cukru
Na potretie kuracích pŕs:
korenie podľa chuti
prelisovaný cesnak
Postup:
Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, naklepeme, potrieme cesnakom (nepovinné), posypeme korením (podľa chuti), a vložíme na pár hodín do chladničky, najlepšie na celú noc.
Suroviny na omáčku zmiešame a zemiaky nastrúhame na jemné časti a celú zmes vložíme do chladničky.
Suroviny na zemiakové cestíčko rozmixujeme na najvyššom stupni. Následne v ňom kuracie kúsky obalíme.
A v rozohriatom oleji ich smažíme dozlatista. Necháme ich odkvapkať od oleja na papierovom obrúsku.
Dobrú chuť. Zdroj: zcukrempudrem. blogspot