Marcipánová rolka

Marcipán je zmes mandľovej múky a cukrového prášku. Táto sladkosť sa najčastejšie používa na zdobenie dezertov. Len málokto si môže dovoliť urobiť marcipán doma, pretože mandľová múčka je pomerne drahá.

Pripravili sme pre Vás recept na lahodný dezert zo sušeného ovocia a orechov v marcipánovom obale. Pozrite sa, ako môžete pripraviť marcipánové cesto bez použitia drahej mandľovej múky.  Vyskúšajte to, budete milo prekvapený!

Potrebujeme:

400 g sušené mlieko
400 g kndenzované mlieko
50 až 100 ml vody
2 polievkové lyžice. slnečnicový olej
na posypanie práškový cukor
10 gramov vanilkový cukor
1
00 g sušené marhule
100 g slivky
50 gramov hrozienka
100 g sušienky
100 ml rum
50 až 100 g maslo
50 gramov múka hladká

postup:

  1. Sušené ovocie dáme do hrnca, nalejeme rum a necháme variť 30 minút.
  2. Posekáme sušienky a pridáme do hrnca k lúpaným vlašským orechom a sušenému ovociu, pridáme  maslo k zmesi a dôkladne premiešame.
  3. Posypeme cukrom doskou a na nej vytvarujeme valec z orechovej hmoty. Hmotu vložíme do chladničky po dobu 30-35 minút.
  4. Na prípravu „marcipánovej“hmoty premiešajte v hlbokej miske sušené mlieko s kondenzovaným mliekom, vodou a vanilkovým cukrom, opatrne vypracujeme cesto.
  5. Z výsledného cesta vytvorte guľu, potrieme ju zo všetkých strán so slnečnicovým olejom a rozvaľkajte ju. Do stredu cesta položte ovocnú hmotu zo zmesi orechov, jemne zrolujeme cesto a vložte dezert do chladničky, aby cesto stuhlo.
    Hotovo, vynikajúci dezert je pripravený. Dobrú chuť
 zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like