Osviežujúce kávové želé

Už ste niekedy skúšali kávu ako želé? Je to populárny spôsob užívania v krajinách Ázie, najmä v teplejších obdobiach jari a leta.  Sledujte  video tutorial a recept si môžete ľahko urobiť doma!


Potrebujeme:

práškovú želatínu (asi dve vrecká- podla množstva kávy)
uvarenú kávu (najlepšie zrnkovú)
cukor podľa chuti
štipku soli (na vyváženie chuti)
smotana do kávy

Postup:

Asi približne v hrnčeku kávy si rozpustíme želatínu, a necháme stuhnúť.  Do asi pol litra uvarenej, scedenej kávy pridáme cukor, štipku soli a pripravenú želatínu. Dobre rozpustíme a nalievame do nádob v ktorých ju budeme podávať. Necháme niekoľko hodín stuhnúť.
Pekný zážitok a dobrú chuť.

Toto kávové želé je ľahké a osviežujúce, môžete ho pripraviť na párty a pre každodenné potešenie. Páči sa mi moja domáca verzia, pretože môžem určovať sladkosť v mojej verzii a použiť kávu, ktorú mám rada.

Ako si vyrobiť kávu želé 咖啡 果凍 http://uTry.it

Nemám rada tento dezert príliš sladký. Preto je sladkosť v tomto recepte len minimálna. Ak dávate prednosť sladšej chuti, môžete pridať trochu viac cukru, aby ste ju upravili podľa vlastných predstáv. Alebo dokonca pridajte  agáve pred podaním.  V dnešnom tutoriáli (pozri odkaz vyššie) som demonštrovala 2 spôsoby, ako si pripraviť toto želé. Jeden môžete prezentovať na večierky do pohára. A druhý si môžete pripraviť len tak po jedle s pridaním smotany do kávy.

Ako si vyrobiť kávu želé 咖啡 果凍 http://uTry.it


zdroj: utri. it

You Might Also Like