Mandarínka je výnimočné ovocie, ktoré ponúka niekoľko výhod, a to ako kozmetických, tak i medicínskych. Zoznámte sa s nimi a uistite sa, že si ich dnes dáte!
Koľko použitia mandarínky poznáte? Chceme vás zoznámiť s výhodami, ktoré skrýva, a ktoré sú neuveriteľné pre naše zdravie: od kozmetického použitia až po liečivé vlastnosti na hojenie rán v tele, alebo dokonca na boj proti rakovine.Ľudské telo má neuveriteľne vysokú skladbu vody. Hustota tohto prvku v zložení tela je asi 75% až 80%. To všetko je bláznivé, ak si uvedomíme, že väčšina potravín, ktoré konzumujeme, je pevná. V prípade mandarínky to nie je iné.
Keď sa dostaneme do úžasného sveta tohto ovocia, zistíme, že jeho využitie nie je určené len na jedlo. Vlastnosti mandarínky sú známe pre starostlivosť o pleť, starostlivosť o vlasy a alternatívny a nepriamy boj proti príčinám šírenia rakoviny.
Spôsob, akým mandarínové zložky fungujú v ľudskom tele, to robí výnimočným ovocím. Majte na pamäti, že mandarínka je bohatá na vitamíny A a C, rovnako ako plné karotenoidov, ktoré pomáhajú pri boji s veľmi agresívnymi chorobami.
Nižšie nájdete niekoľko zaujímavých použití mandarínky. Pozrite sa na to!
Používanie mandarínky pre telo
Urobili sme krátky zoznam 7 výhod a využitia mandarínky, ktoré by ste mali vedieť:
1. Pomáha regulovať cholesterol
Mandarínky sú naplnené látkou nazývanou synefrín ktorá slúži na spomalenie produkcie cholesterolu a reguluje prebytok, ktorý má na zdravie. Ako to funguje? Antioxidanty prítomné v tomto ovocí sú priamym ošetrovateľom boja proti výskytu zlého cholesterolu vo vnútri tepien, izoluje ich a vyrovnáva množstvo dobrého cholesterolu v krvi.
2. Bojte proti rakovine pečene
V dlhom a náročnom boji majú pacienti proti rakovine, mandarínky majú čo ponúknuť a povedať. Podľa vedeckých dôkazoch , existujú špecifické súčasti citrusov, konkrétne mandarínka, ktoré pomáhajú bojovať u niektorých druhov rakoviny.
Mandarínová šťava, ktorú dostávajú pacienti s hepatitídou C, znižuje riziko vzniku rakoviny pečene kvôli vysokému obsahu beta-kryptoxantínu. Mandarínky majú vysoký obsah limonénu, ktorý má protirakovinové účinky a pomáha predchádzať rakovine prsníka do určitej miery. Všetko podporované tradičnou liečbou rakoviny.
3. Môže byť použitý ako prírodný odmasťovač
Toto použitie mandarínky má veľmi jednoduché vysvetlenie.Všetko je spôsobené obsahom vitamínu C ktorý tvoria predovšetkým citrusové plody. To, že bežný tuk, ten, ktorý zostane po mastnom mäse a iných mastnotách v niektorých kuchyniach, sa dá bojovať a odstrániť mandarínovou šťavou.
Je potrebné vziať do úvahy, že na to, aby sa toto ovocie používalo ako odmasťovač, je potrebné mať veľké množstvo šťavy a ovocie by nemalo by byť príliš zrelé. Rovnako ako so zlým cholesterolom v krvi (čo je jedna zo zložiek tuku), koncentrácie vitamínu C odstraňujú nečistoty zanechané po dennej práci v kuchyni.
4. Zlepšite tón pleti
Koža je absorpčná a jemná huba štruktúry ľudského tela. Charakteristiky živín mandarínky obsahujú dva veľké prvky, ktoré dokážu zlepšiť tón pokožky. V rámci estetiky a zdravia je veľmi tenká línia, ale keď sa starostlivo staráme o pokožku, zvážte tieto dve zložky: vitamín C a E.
Poskytujú kožnú reguláciu a doplňovanie kolagénu, ktoré sú potrebné pre jemný a mladistvý vzhľad tohto veľkého a citlivého orgánu: pokožky.
5. Zbohom biele vlasy! Áno, aj to spomaľuje
Ako je to možné? Funguje to takto: Vitamín B12 v mandarínkach pomáha spomaľovať šedivenie vlasov. Ak ho chcete použiť na tento účel, jednoducho naneste mandarínovú šťavu na vlasy a pokožku hlavy.
Mandarínky sú bohaté na vitanímy E a B 12 . Tieto sú mimoriadne dôležité pre rast vlasov.
6. Ideálne na hojenie rán
Olej, ktorý sa koncentruje a oddeľuje od mandarínovej kôry, je unikátny na liečenie rán, ktoré nie sú hlboko v koži. Vlastnosti chemického zloženia oleja mandarínovej kôry majú užitočné účinky na boj proti poraneniam, dezinfikujú ich a prispievajú k vzniku nových buniek a tkanív na vyliečenie týchto lézií.
7. V šalátoch zvýšiť na zvýšenie živín
Rovnako ako všetky druhy ovocia, mandarínka môže byť považovaná za extra zložku pri rozhodovaní o tom, z čoho bude šalát vyrobený. U ľudí s nedostatkom vitamínov alebo tých, ktorí nemajú radi zeleninu, slúžia mandarínky spolu s inými potravinami, ako je šalát, mrkva alebo paradajky, pomôžu pri asimilácii bielkovín a základných živín pre zdravie.
Akýkoľvek počiatočný stav nedostatku vitamínov bude okamžite vymenený vďaka spotrebe mandarínky. Všetko závisí od toho, ako ju pripravujete, ale rovnako ako z mnohých ďalších aspektov, v kuchyni je objavovanie sa samého seba súčasťou úspechu. Už ste si vedomí všetkých výhod a využití mandarínky, teraz je treba len ich aplikovať a určite ich nikdy neprestanete konzumovať!zdroj: melhorcomsaude.com