Pečené ryby v rúre sú vždy veľmi chutné a neuveriteľne lahodné. Ale mnohí mylne veria, že pre elegantné jedlo potrebujete drahý produkt. Práve naopak: lahodný zážitok môže byť pripravený aj z kapra, ak poznáte niekoľko tajomstiev. Aby sme to všetko mohli urobiť, navrhujeme, aby ste dodržiavali osvedčený recept, aby ste svojich blízkych mohli príjemne prekvapiť.
Strieborý kapor s kyslou smotanou je ryba, ktorú budete chcieť denne jesť. Toto jedlo je tak jednoduché, že sa budete pýtať, odkiaľ pochádza táto bohatá chuť. Ale je skutočnosť, že v ňom nie je nič nadbytočné úplne jednoduché chute a ingrediencie.
Potrebujeme:
- 1-2 kusy kapra
150 g kyslá smotana
100 g hladká múka
1 ks cibuľa
1 polievková lyžica. soľ
na chuť zmes papriky
3 polievkové lyžice slnečnicový olej
2 polievkové lyžice. citrónová šťava
1/2 hrste kôpor
100 g zeler
1/2 hrste peržlenu
Postup:
- Očistíme kapra zo šupín. Dôkladne ho umyte pod tečúcou vodou. Nakrájajte na plátky.
- Namarinujeme rybu. Použite svoje obľúbené korenie, soľ a tiež citrónovú šťavu.
- Múku nasypte na dosku. Obalíme ryby. Rozohrejte na panvici maslo. Ľahko na ňom osmažte kapra.
- Ošúpeme cibuľu zo šupky. Nakrájame na krúžky. Zľahka smažte na oleji.
- Pripravíme plech na pečenie. Namažte ho rastlinným olejom. Dajte opečenú cibuľu na dno.
- Na vrch cibule položíme kapra. Jemne nakrájajte zeleninu. Posypeme ňou rybou. Nalejte na ňu všetku kyslú smotanou.
- Nastavte teplotu na 180 ° C. Vložíme rybu do rúry na 30 minút.
- Zatiaľ čo sa pripravuje ryba nastrúhame syr na veľkom strúhadle. 5 minút pred úplným dopečením ryby posypte syrom a znovu vrátime do rúry. Keď syrová kôra zhnedne, vyberieme rybu.
Ak chcete rybu ešte zvýrazniť, môžete pridať cesnak a bazalky, horčica a vajce, citrónovú šťavu do kyslej smotany. Vyberte si ingrediencie podľa vlastného výberu .Tieto vianoce môžete mať kapra trochu inak, a už sa k tomuto receptu budete stále vracať. Dobrú chuť!
zdroj: sovkusom. ru