Z Tureckej kuchyne je u nás známi predovšetkým kebab, ale je škoda ju nepoznať aj inak. Iste vás nesklamú ani tieto jogurtové zemiaky, ktoré budete mať hotové za chvíľu a nie je to navyše nič ťažké. Môžete ich podávať k mäsu, alebo len tak.
Potrebujeme na 4 porcie
4-5 veľkých zemiakov
2 lyžice oleja
2 lyžice krémového jogurtu (Grécky jogurt)
1 lyžička soli
1/4 lyžičky feferóniek
1/2 lyžičky mäty
1/2 lyžičky tymianu alebo korenie Zaatar
postup:
Celkový čas prípravy: 45 min
1. Predhrejte rúru na 200 ° C.
2. Dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Korenie dávkujte podľa vašej chuti, ale marináda by mala byť ľahko slanšia.
3. Oškrabte zemiaky a nakrájajte ich ako jablká na nie príliš hrubé kúsky.
4. Zemiaky dobre premiešajte s marinádou a rovnomerne ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Pečte do zlatista (cca 30 minút). Dobrú chuť.
zdroj: coolinarika com