Keď prídete do prírody, často zapaľujete oheň len preto, aby ste si vytvorili príjemnú atmosféru a zdroj krátkodobého tepla. Na to vám postačí nazbierať niekoľko suchých vetví a je to!
Tí, ktorí sa chystajú v prírode pripravovať jedlo, by mali mať poruke niekoľko kvalitných suchých drevín. V takom prípade prichádza na scénu švédska fakľa!
Tento trik pomôže uvariť rôzne druhy jedál – oheň vám vydrží 2-3 hodiny (v závislosti od veľkosti dreva.)
- Najskôr si odpíľte menšie poleno zo suchého stromu s priemerom najmenej 22 cm.
- Položte si ho vertikálne a urobte do neho niekoľko hlbokých rezov s reťazovou pílou tak, aby sa horná časť rozdelila na rovnomerné segmenty. Dôležité je, aby ste poleno nerozrezali úplne.
- Takto by to malo vyzerať.
- Klát dreva zapálite s pomocou papiera a malých úlomkov dreva. Najrýchlejším spôsobom na vytvorenie ohňa je malé množstvo oleja z reťazovej píly.
Zdroj: takprosto cc