Predpokladá sa, že všetky druhy ovocia a zeleniny by sa mali jesť iba čerstvé. Po tepelnom spracovaní obsahujú len stotinu vitamínov a minerálov, čo znamená, že už nie sú prospešné tak, ako predtým.
Nakladané uhorky však dokážu túto teóriu vyvrátiť. V nasledujúcom článku sa dozviete dôvody, prečo by ste ich mali konzumovať bez pochybností a ako ovplyvňujú vaše zdravie.
Aktivujú tráviaci systém
Kyslé uhorky sú bohaté na vlákninu. Prispievajú k revitalizácii tráviacej sústavy a lepšie prechádzajú tráviacim traktom. Okrem toho, podporujú rýchlejšie chudnutie. Prekvapení? My tiež!
predchádzajú rakovine
Akákoľvek zeleninová zmes, vrátane kyslých uhoriek je skvelým zdrojom pre alkalizácii tela. Kým si vychutnávate tento chrumkavý produkt, on tlmí rast nebezpečných buniek a má protirakovinové účinky.
Riadi vznik črevných mikróbov
Pri procese fermentácie sa vytvára kyselina mliečna . Takto do nášho tela prináša prospešné baktérie znižujúce hladinu tuku v krvi. Výsledkom je výrazne zníženie krvného tlaku.
odstraňujú toxíny
Kyslé uhorky vám pomôžu zbaviť sa zlého cholesterolu a podporujú rýchle trávenie proteínov.
Obohatené o vitamíny
Hoci je známe, že vitamín C obsahujú najmä oranžové a žlté produkty, v kyslých uhorkách o neho tiež nie je núdza. Ak sú vaše svaly napäté alebo ste príliš unavený, zjedzte pár uhoriek.
Pozitívne účinky majú nielen samotné uhorky ale aj nálev, v ktorom sa nachádzajú.Je nasýtený šťavou zo zeleniny, esenciálnymi olejmi korenia a enzýmy . Taktiež obsahuje draslík, ktorý je známy pre uľahčenie stavu po prehýrenej noci. Ľudia s ochorením obličiek a tiež tehotné ženy by si mali dopriať kyslé uhorky pokojne aj vo väčšom množstve.